tOcikA - blog

Megpróbálom leírni a semmit, és indítani 1 blogot. A bejegyzések többsége nem publikus, mert magamnak irom, vagy mert nem akarom hogy pont te olvasd. -tOcikA-

Címkék

kezdet (1)

Friss topikok

paff-e?

2009.05.31. 18:22 utazomajom

"Záporok, zivatarok várhatók az ország egész területére, néhol jégesőre is lehet számítani." Így vágtunk neki a 2009-es Pannóniafesztiválnak. Az idő tényleg kilóméterről kilóméterre változott, hol sütött, hol főzött a nap. Aztán mosogatott is.

Várpalota 10 kilóméteres körzetében az útszélén alvó, táncoló, sétáló, étkező fesztiválozókat fedeztünk fel. Karszalagfelhelyezés után elindultunk a bejárathoz, ahol egy kedves securitys hölgy megkérdezte hogy van-e cigim. Biztosan rá akart gyújtani, de miután közöltem vele hogy nincs, utamra bocsájtott.

A szakadó eső miatt nem volt idő semmilyen terepszemlére, ezért megcéloztuk az egyik fedett szinpadot. Séta közben fura volt látni, ahogy 50négyzetméteren 3000 punk és rocker együtt ropja a 'Magyar népmesék'-re, amit óriáskivetítőn néztek. Néhány embert azonban nem tántorított el a magasból hulló csapadék. Ők félmesztelenül, törölközővel, vagy éppen csukott ernyővel kószáltak a sátrak között.

Miután abbamaradt az eső, a különböző stílusú emberek csigaként másztak ki a menedéket jelentő sátraikból, és próbálták belőni a napszakot. A sátrakról néhány szót azért érdemes szólni. Egymás hegyén hátán voltak a színes darabok, volt amelyik összedőlve, volt amelyik letakarva szemeteszsákkal, és az én személyes kedvencem a fekete nejlonból és fából készült homemade sátor volt. Akadt akinek kilógott a keze, nyelve, haja a zipzáron, de ő nem zavart senkit, nem úgy mint az a kalapos kowboy, aki a legnagyobb sárba ugrált végig nyílegyenesen a külön az erre a célra kijelölt sétányon, miközben mindenki vigyázott hogy ne lépjen bele. Körülbelül homlokmagasságig terítette be sárral az arra járókat az úriember.

A fesztiválozók stílusa nagyon különböző volt, úgy mint a korosztály. A legfiatalabb éppen abban a percben fogant, a legidősebb pedig nyolcvan év körül lehetett. Az egy főre jutó piercingek száma elérte a 3.7-et, és a hülyehajakból sem volt hiány. Különös tekitettel arra az egyedre, akinek akkora és olyan haja volt, hogy külön karszalagot kellett vennie rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tocika.blog.hu/api/trackback/id/tr141155377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása